Het lijkt zo makkelijk, maar het is oh zo moeilijk!

 • Release

  January 1, 2024

 • Reading time

  3 minutes

Rogier Duin
Founder & CEO

Het stoppen van je baan. Het lijkt zo makkelijk, maar het is oh zo moeilijk. De meeste mensen “durven” deze grote stap te nemen, mede omdat ze reeds een nieuwe baan hebben gevonden. Enkelen durven deze stap te nemen zonder dat ze weten wat hun volgende stap zal zijn.

Het stoppen van je baan. Het lijkt zo makkelijk, maar het is oh zo moeilijk. De meeste mensen “durven” deze grote stap te nemen, mede omdat ze reeds een nieuwe baan hebben gevonden. Enkelen durven deze stap te nemen zonder dat ze weten wat hun volgende stap zal zijn.

Dit laatste was bij mij het geval. Het enige wat ik wel wist is dat ik graag weer wilde ondernemen en met mijn energie, kennis en ervaring meer wilde betekenen voor ondernemers met ambitie, die ondernemers die net als ik lef hebben. Ik wilde samen met deze mensen meer impact maken. Maar hoe?

In mijn zoektocht naar de juiste formule voor een nieuw bedrijf heb ik veel gesprekken gevoerd met ondernemers, investeerders, innovatie managers, directeuren en bestuursleden van corporate organisaties. In al deze gesprekken merkte ik dat er een grote wil was om te veranderen. Om op zoek te gaan naar een nieuwe manier om hun klanten met uitgebreidere dienstverlening te bedienen maar vooral om te kijken hoe ze hun dienstverlening veel duurzamer kunnen maken.

Duurzaamheid is langzamerhand wel een buzzword geworden en zorgt vaak voor verwarring. Als je kijkt naar duurzaamheid zijn er meer belangrijke onderwerpen dan alleen klimaat. Het gaat dan ook zeker over inclusiviteit, armoedebestrijding, recycling (minder afval), Groene en ook betaalbare energie, innovaties en economische groei.

Wat ik ook merkte is dat in veel van deze ontwikkelingen een hele belangrijke rol voor tech of ook wel IT genoemd ligt. IT is een heel sterk middel (geen doel) voor veel bedrijven om innovatie daadwerkelijk te laten plaatsvinden. Daarnaast zie je dat de manier waarop bedrijven business doen aan het veranderen is en dat ze juist op zoek zijn naar die sleutel, wat is mijn toekomstige business model.

Dit was een zeer interessant inzicht om mee aan de slag te gaan en te kijken waar ik mij de komende jaren met mijn nieuw op te richten onderneming op ging richten. Nieuwe duurzame businessmodellen vertalen naar IT.

Al snel kwam ik in tot de conclusie dat ik op zoek moest gaan naar een partij die me kon aanvullen op het gebied van business modellen. En die partij kende ik eigenlijk al, want ik had samen met Patrick Van der Pijl van business models inc. al een podcast opgenomen samen met BNR Nieuwsradio genaamd “Een digitaal business model, maar hoe dan?”.

Na een aantal inspirerende gesprekken in Dauphine in Amsterdam zijn we gezamenlijk tot de conclusie gekomen dat we een sterk duo waren als het gaat om het bedenken, realiseren en runnen van digitale business modellen. Dit was ook de start van een een nieuwe samenwerking. Een samenwerking met Patrick en zijn bedrijf “Business Models Inc.” is dan ook de eerste stap in de bouw van onze nieuwe onderneming genaamd “BONANA™”.

De start van Bonana™

Bonana™ is er voor de corporates die nieuwe digitale business modellen willen realiseren en voor de jongere startups die hun bedrijf duurzaam willen laten groeien.

Bonana™ is geboren. Maar waarom heet het Bonana? “Bon ana” staat voor Goed jaar. En dat is tevens ook onze missie, we willen ondernemers helpen aan een goed jaar, elk jaar weer. Het is geboren uit de noodzaak en wil van bedrijven om te veranderen in hun ontdekkingstocht naar duurzame en vernieuwende business modellen die aansluiten bij hun veranderende klanten.

 • Release

  January 1, 2024

 • Reading time

  3 minutes

Rogier Duin
Founder & CEO